Piles of Debris/Pre-Kobus

Sinds kort staat deze demo (winter ’83/’84) op YouTube. Piles of Debris bestond uit Jankobus Seunnenga, Kees Dijker, Peter van Montfoort en Ron de Haan en was een voorloper van Kobus gaat naar Appelscha. ‘Let’s all party…’ en ‘Business zone’ verschenen later in een iets andere versie op de elpee ‘All the world & his wife’ van Kobus. ‘Sunday’s best’ verscheen later met een nieuwe tekst op de CD ‘Shiny Shoes’ van Pigmeat (‘Six days in paradise’). De tekst van ‘Mr. & Mrs. Graham’ verscheen later met nieuwe muziek op de elpee ‘Leave this world’ van Kobus, terwijl de muziek van de eerste versie later werd gebruikt voor het nummer ‘V.O.F. Don Juan’ van Pigmeat op de CD ‘Joadelahidihido & Hop!Hop!’. ‘You gotta make a stand’ heeft het nooit verder gebracht dan een demo. De demo is live opgenomen in de oefenruimte van Ernst Langhout met een stuk of 8 microfoons aangesloten op een Peavey-mengpaneel en vlogen rechtstreeks de cassette op. Dus zonder verdere mix. Alle liedjes zijn door mij geschreven. Helaas zijn Peter van Montfoort en Kees Dijker overleden.