De artiesten op de Nog Niet Dood Sessie, Nr.2

Zoals beloofd zou ik de verschillende artiesten voorstellen die vrijdag 6 oktober optreden tijdens de Nog Niet Dood-Sessie,nr.2 in Neushoorn, Leeuwarden. Wie Jan de Vries is leest u hieronder, maar ik kan u wel mededelen dat hij een eigen set speelt maar ook nog een korte set Old-time Music speelt met. Dick Vestdijk op viool, ikzelf op C&W-gitaar en Jan op dobro. Een voorproefje kunt u volgende week in Noardewyn beluisteren en zien.

Jan de Vries is een muzikant-liedjesschrijver uit het Bildt, die denkt, droomt en zingt in de Bildtse taal. Hij schrijft 'kleine' liedjes die vaak herkenning oproepen en de ziel beroeren. Verhalende teksten verpakt in mooie gitaarlijnen staan aan de basis van zijn muziek. Herkenbaar, meeslepend, maatschappijkritisch en hilarische, het komt allemaal voorbij. Naast de eigen liedjes heeft Jan in 2021 de CD (J.J. Cale in 't Bildts) gepresenteerd onder de naam 'Keel'. Een CD met 14 in het Bildts vertaalde en bewerkte liedjes van de in 2013 overleden singer-songwriter J.J. Cale. 

Wie komen er op de Nog Niet Dood-sessie, Nr.2?

Zoals beloofd, ga ik de verschillende grootheden die vrijdag 6 oktober optreden in Neushoorn (Leeuwarden) tijdens de Nog Niet Dood-Sessie Nr.2 één voor één uitlichten. Hierbij begin ik bij de man die zorgt voor de muzikale omlijsting en alles dus vlekkeloos dicht zal smeren tussen de optredens: John van Luijn.
Lees hieronder hoe hij dit gaat bewerkstelligen!
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door John van Luijn en zal bestaan uit een toepasselijke selectie van dode artiesten. John is heel blij dat hij bij zijn optredens kan putten uit een immer uitdijend repertoire en hoopt idealiter nog mee te mogen maken dat het fenomeen artiest definitief is uitgestorven.
 
 

Optredens Jankobus

02.09 – Lelystad – Café De Lantaarn (dichter/muzikant) (mi.);

02.09 – Lelystad – Cultureel centrum Corneel (20.00 uur);

08.09 – Dokkum – Admiraliteitsdagen (met DEUN VAN SEUN op De Markt – 19.30 uur);

16.09 – Baflo – One Step Beyond-festival (18.00 uur);

29.09 – Omrop Fryslân – Noardewyn (mi.)

29.09 – Drachten – Iduna – Plaatjesdraaier bij the Toy Dolls (20..00 uur);

05.10 – Leeuwarden – Huizumer kerk (Slauerhoff-herdenking) – samen met Dick Vestdijk (20.00 uur);

06.10 – Leeuwarden – Neushoorn – Nog Niet Dood-Sessie, deel 2 met o.a. Meindert Talma, Shoot the Moon en Jan de Vries) (20.30 uur)

14.10 – Bollingawier – feesttent (bij Prime Suspect) (20.00 uur);

20.10 – Drachten – Iduna – Plaatjesdraaier bij Jennie Lena (20.00 uur);

23.10 – Vlieland – Loodscafé (20.30 uur);

26.11 – Haarlem – Taverne De Waag (17.00 uur);

09.12 – Drachten – Iduna – Plaatjesdraaier bij DeWolff (20.00 uur);

24.12 – Drachten – Iduna – Plaatjesdraaier bij Jan Akkerman (Knight of the guitar) (15.00 uur);

27.12 – Utrecht – Tivoli/Vredenburg – 3e Keesdag (22.00 uur).

DEUN VAN SEUN op Straatfestival Leeuwarden/ Jankobus draait plaatjes bij Fryslân Brânt

Vanmiddag om 15.30 uur speelt DEUN VAN SEUN op het Straatfestival Leeuwarden op het Ankerpodium. Er is een redelijke kans dat dit het openingslied wordt (jawel een redelijke kans). 
Hierna zal Jankobus met gezwinde spoed mij naar Het Bolwerk in Sneek begeven om aldaar vanaf het begin van de avond gepaste plaatjes te draaien bij Fryslân Brânt (met Strawelte, Oppakkuh en Human Alert).