Jankobus in Pier Pander Tempel

‘Nachtbloesems I’ op 07.04.2013 live gespeeld in de Pier Pander tempel te Leeuwarden. De muziek is van Jankobus Seunnenga, het gedicht is van Louis Couperus. Het betreft een op muziekgezet gedicht van Couperus. De cd ‘Melodie: Gedichten van Couperus’ is te verkrijgen via deze site.

Deun van Seun – Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!

Een maand voordat de lente begint, is hier de officiële clip van ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’ van Deun van Seun. Het materiaal was al in het najaar 2023 geschoten, maar sommige dingen moeten rijpen. En met dit gerijpte materiaal heeft het lied ons inziens een prachtig, haast episch inlevend beeld gekregen. Het lied was al eerder live op tv te zien bij Liet 2023(oktober 2023). De tekstprijs voor de beste tekst van Liet 2023 ging daarbij naar Deun van Seun met ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’. Met de tekstprijs wil de organisatie het schrijven van Friestalige muziek stimuleren. Cultuurgedeputeerde Sybe Knol reikte de prijs digitaal uit. “Het is een leuk, fris, origineel en grappig nummer. En bewonderenswaardig is dat de tekst een verhaal verteld”, aldus de jury. Het lied kunt u ook op Spotify etc. vinden. Het beeldmateriaal is geschoten door de 3 hoofdrolspelers in de clip. Het in elkaar knutselen van de clip is wederom met hartstocht en vlijmscherp inzicht door dhr. D.W. Dijkstra verricht. Dhr. Seunnenga was hierbij bijzit.

Clip in de maak voor het nummer ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’

Deun van Seun is druk bezig met het in elkaar knutselen van het in het najaar geschoten beeldmateriaal voor de clip bij het lied ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’
De tekstprijs voor de beste tekst van Liet 2023 ging naar Deun van Seun met ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’. Met de tekstprijs wil de organisatie het schrijven van Friestalige muziek stimuleren. Cultuurgedeputeerde Sybe Knol reikte de prijs digitaal uit. “Het is een leuk, fris, origineel en grappig nummer. En bewonderingswaardig is dat de tekst een verhaal verteld”, aldus de jury.

Plaatjes draaien bij Knight of the Guitar, 3e Keesdag en 2x Deun van Seun bij Top 2000-quiz

  • Vanmiddag plaatjes draaien bij Knight of the Guitar , met o.a. Jan Akkerman en Leendert Haaksma, Iduna, Drachten;
  • 27/12 – optreden bij 3e Keesdag in Tivoli/Vredenburg;
  • 29/12 – Met Deun van Seun / Ramonska’s optreden in de feesttent in Opeinde bij Top 2000-quiz;
  • 30/12 – Met Deun van Seun / Ramonska’s optreden in Poppoadium Iduna bij de Top 2000-quiz (uitverkocht).

Onthulling gedicht HERKENNING Gerard Reve

Reve in Heeg

Zaterdag 16 december wordt in HCR De Watersport in Heeg een gedicht van Gerard Reve onthuld in aanwezigheid van Teigetje en Woelrat, Reves partners uit zijn Frieslandtijd.

De inloop is vanaf 16.00 in het café, het officiële gedeelte start om 16.30 en zal ongeveer een half uur in beslag nemen.

De dichter fan Fryslân Arjan Hut zal tijdens het feestelijke onthullingsprogramma een gelegenheidsgedicht voordragen en Jankobus Seunnenega vertolkt dan de ‘Ballade van het eenzame hart’. Teigetje en Woelrat zullen spreken en de officiële onthulling verrichten. 

Gerard Reve (1923 – 2006) woonde in de jaren ’60 van de vorige eeuw zeven jaar in Greonterp, Friesland. Hij ontvluchtte de drukte van Amsterdam en heeft in Friesland naar verluidt de gelukkigste tijd van zijn leven beleefd. In 1965 schreef hij het gedicht Herkenning, waarin het dorp Heeg voorkomt!

Nu weet ik, wie gij zijt,
de Jongen die ik eenzaam zag te Woudsend en daarna,
nog op dezelfde dag, in een kafee te Heeg.
Ik hoor mijn Moeders stem.
O Dood, die waarheid zijt: nader tot U.

Dit gedicht is voor het eerst uitgegeven in de bundel Nader tot U uit 1969. Reve noemt de gedichten hierin ‘geestelijke liederen’.

Het ‘kafee te Heeg’ in het gedicht Herkenning hierboven is De Watersport. 

Het gedicht gaat nu in Reves honderdste geboortejaar een permanent plekje krijgen op de schouw in het café.

Zaterdag 16 december om 16.30 is de feestelijke onthulling. Iedereen is van harte welkom vanaf 16.00 aldaar!