Deun van Seun – Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!

Een maand voordat de lente begint, is hier de officiële clip van ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’ van Deun van Seun. Het materiaal was al in het najaar 2023 geschoten, maar sommige dingen moeten rijpen. En met dit gerijpte materiaal heeft het lied ons inziens een prachtig, haast episch inlevend beeld gekregen. Het lied was al eerder live op tv te zien bij Liet 2023(oktober 2023). De tekstprijs voor de beste tekst van Liet 2023 ging daarbij naar Deun van Seun met ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’. Met de tekstprijs wil de organisatie het schrijven van Friestalige muziek stimuleren. Cultuurgedeputeerde Sybe Knol reikte de prijs digitaal uit. “Het is een leuk, fris, origineel en grappig nummer. En bewonderenswaardig is dat de tekst een verhaal verteld”, aldus de jury. Het lied kunt u ook op Spotify etc. vinden. Het beeldmateriaal is geschoten door de 3 hoofdrolspelers in de clip. Het in elkaar knutselen van de clip is wederom met hartstocht en vlijmscherp inzicht door dhr. D.W. Dijkstra verricht. Dhr. Seunnenga was hierbij bijzit.

Clip in de maak voor het nummer ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’

Deun van Seun is druk bezig met het in elkaar knutselen van het in het najaar geschoten beeldmateriaal voor de clip bij het lied ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’
De tekstprijs voor de beste tekst van Liet 2023 ging naar Deun van Seun met ‘Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!’. Met de tekstprijs wil de organisatie het schrijven van Friestalige muziek stimuleren. Cultuurgedeputeerde Sybe Knol reikte de prijs digitaal uit. “Het is een leuk, fris, origineel en grappig nummer. En bewonderingswaardig is dat de tekst een verhaal verteld”, aldus de jury.