Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jankobus Seunnenga – Het Gitaarhuis, Leeuwarden

mei 12 @ 15:00 - 17:00

Persbericht optreden Jankobus Seunnenga:

Tivoli, Utrecht, 27.12.2013. Foto: Richard Canten.

Zondag 12 mei speelt Jankobus Seunnenga in Het Gitaarhuis, Herenwaltje 10, Leeuwarden. Het begint om 15.00 uur en de entree is gratis.

Op 1 januari 2019 werd Jankobus Seunnenga, na een tip van dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, benoemd tot streekdichter van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Vanaf het moment, dat deze poëet en droogkloot in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd’s gemaakt. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat.

 

Op het ogenblik is Jankobus druk bezig met het schrijven van gedichten en materiaal voor een nieuwe cd.

Zoals een krant al schreef: ‘Seunnenga blijft zowel live als op cd onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim’. Live zie je dat ook in de variatie van optredens. De ene keer staat hij met een 12-mans blaasorkest op Lowlands (Festa Orkesta) te spelen, het volgende optreden is solo in een huiskamer en dan opeens een tournee van 11 optredens met Nick Lowe langs alle mooie concertzalen van Nederland. Het Dagblad van het Noorden schreef n.a.v. een optreden: ‘In Seunnenga valt een Drs. P.- achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes’. In 2016 stond Seunnenga voor de 6e keer op Lowlands.

Gegevens

Datum:
mei 12
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

Het Gitaarhuis
Herenwaltje 10
Leeuwarden, Netherlands
+ Google Maps