Liefje, laat ons… – Deun van Seun

Een nieuw nummer (met clip) van Deun van Seun, getiteld ‘Liefje laat ons…’.

Het Friese gedicht is in de 17e eeuw geschreven door Gysbert Japicx en in het Nederlands vertaald door D.A. Tamminga. 

Het gedicht is door Jankobus Seunnenga op muziek gezet. In 1 minuut en 39 seconden jaagt Deun van Seun in hoog tempo de wijze boodschap de wereld in om vooral van de liefde te genieten zolang je jong bent, want voordat je het weet is je vuur vergaan tot as.

Deun van Seun, het vrolijke alter ego van Jankobus Seunnenga, is een semi-akoestisch 3-mans orkest, dat op vele plaatsen inzetbaar is: Uw huiskamer, de lokale kroeg, dorpshuizen, festivals, etc. Ze speelden o.a. al op Lowlands, Paaspop en 3e Keesdag in Tivoli/Vredenburg.

Het repertoire bestaat uit eigen liederen, oud-Hollandse krakers, instrumentals en wat al niet meer. Het zijn liedjes die duiding geven aan dit aardse bestaan: Over liefde, dood, korfbal, varen op de Waddenzee, wuivend graan en een vrouw die het vertikt om uit de boom te komen.

Ooit speelde Jankobus bij de, volgens muziekkrant Oor, beste punkpopband in Nederland, genaamd ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en het mafste A.D.H.D.-duo ‘Pigmeat’.

Deun van Seun:

Jankobus Seunnenga  – zang, gitaar, banjo, ukelele en kuttepiel;

Julian Dijkstra             – gitaar, banjo en zang;

Sander Veldman         – Ritmische wonderen op van alles.