Circus Witova op Spotify

In 2004 maakte Jankobus in opdracht van zijn veel te vroeg overleden vriend Harm Witteveen een CD voor zijn kindercircus. De CD ‘Circus Witova’ staat nu, bijna 10 jaar na Harm zijn overlijden, op Spotify. De liedjes zijn vaak gebruikt in de verschillende voorstellingen. In 2019 is er nog een nummer gebruikt door Circus Dans. Op de CD waren een paar gastoptredens. O.a. Marius de Boer in ‘No is it sirkus wer foarby’, Rik Meijer in de circus-rap ‘Circus is vet!’ en Sjoukje Bloem verzorgde de dames-koortjes en de leadzang in ‘No is it sirkus wer foarby’. De arrangementen voor de nummers heeft Jankobus samen met Theo Koster gemaakt.

Liefje, laat ons… op Spotify

Het nieuwe lied van Deun van Seun is sinds gisteren ook te lokaliseren op Spotify en aanverwante artikelen. Maar om het u makkelijk te maken, is hier de link. Maar de clip is volgens de heren van Deun van Seun ook alleraardigst.

Liefje, laat ons… – Deun van Seun

Een nieuw nummer (met clip) van Deun van Seun, getiteld ‘Liefje laat ons…’.

Het Friese gedicht is in de 17e eeuw geschreven door Gysbert Japicx en in het Nederlands vertaald door D.A. Tamminga. 

Het gedicht is door Jankobus Seunnenga op muziek gezet. In 1 minuut en 39 seconden jaagt Deun van Seun in hoog tempo de wijze boodschap de wereld in om vooral van de liefde te genieten zolang je jong bent, want voordat je het weet is je vuur vergaan tot as.

Deun van Seun, het vrolijke alter ego van Jankobus Seunnenga, is een semi-akoestisch 3-mans orkest, dat op vele plaatsen inzetbaar is: Uw huiskamer, de lokale kroeg, dorpshuizen, festivals, etc. Ze speelden o.a. al op Lowlands, Paaspop en 3e Keesdag in Tivoli/Vredenburg.

Het repertoire bestaat uit eigen liederen, oud-Hollandse krakers, instrumentals en wat al niet meer. Het zijn liedjes die duiding geven aan dit aardse bestaan: Over liefde, dood, korfbal, varen op de Waddenzee, wuivend graan en een vrouw die het vertikt om uit de boom te komen.

Ooit speelde Jankobus bij de, volgens muziekkrant Oor, beste punkpopband in Nederland, genaamd ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en het mafste A.D.H.D.-duo ‘Pigmeat’.

Deun van Seun:

Jankobus Seunnenga  – zang, gitaar, banjo, ukelele en kuttepiel;

Julian Dijkstra             – gitaar, banjo en zang;

Sander Veldman         – Ritmische wonderen op van alles.

Literair Festival Vestdijk

https://www.ontdekdebieb.nl/vestdijk.html?fbclid=IwAR3t2sbz3Xl4n3TesobUxuVsEu3dQfUGlo_3wIS0GpX0k5UPoEheZIhm5Ow

Op 19 en 20 juni 2021 vindt het Literair Festival Vestdijk plaats in de mooie tuin van en achter Het Hannemahuis, Boekhandel Van der Velde Harlingen en Bibliotheken Noord Fryslân in Harlingen. Met o.a. Eeltsje Hettinga, Kees ‘t Hart, Flip van Doorn, Wiebe Kaspers, Hiske Oosterwijk, Jankobus Seunnenga en Josse Pietersma.

Een kleinschalig initiatief met interessante sprekers, dichters, muzikanten en woordkunstenaars op twee mooie (zwoele) zomeravonden. 

Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via bovenstaande link.

Jankobus bij Omroep Het Hogeland

Donderdag 27 mei gaat het dan gebeuren! De eerste gast die live in de studio gaat optreden Omroep het Hogeland. Aan Jankobus Seunnenga de eer om af te trappen tijdens ons programma LAAIV. Jankobus heeft een rijk verleden als artiest. Zo was hij bandlid van de wereldberoemde punk formatie Kobus gaat naar Appelscha. Vormde hij samen met Sytse Haima Het folkduo Pigmeat en is hij de gangmaker bij het orkest Kees van Hondt. Jankobus is tevens nog actief onder de naam Deun van Seun. Jankobus gaat optreden en ons van alles vertellen over zijn carrière, optredens tijdens Graspop Festival Baflo, zijn optredens tijdens Lowlands Festival, Sziget festival in Hongarije en vele andere grote festivals. Luister en kijk donderdag!We zijn er om 19.00 uur. Ziggo kanaal 44Kpn kanaal 1479.